MMOG/LE

Fordonsbranschens system för logistikbedömning – en möjlighet för flera brancher!

MMOG/LE - Utvärdering av logistik

Vill Ni veta hur bra och effektiva Ni är inom lagerhantering och logistik? – använd MMOG/LE

VAD

MMOG/LE betyder ”Material Management Operational Guideline/ Logistic Evaluation och är ett verktyg för utvärdering och bedömning av logistik. Det har utvecklats av fordonsindustrin i USA och Europa gemensamt och utvecklas och förvaltas idag av organisationen ODETTE och i Sverige av ”ODETTE Sweden”

Den nuvarande versionen av MMOG/LE  är uppdelad i 6 delar/kapitel innehåller drygt 120 nya tilläggskrav till ISO 9001:2015 t ex:

VARFÖR

IATF 16949 är avsedd för ”fordon på väg” eftersom en lastbil eller personbil är en komplex produkt med 1000-tals ingående komponenter som kan utgöra en risk för användare och omgivning. 

 Dessa produceras ofta i stora antal och det krävs därför ett gediget förebyggande arbete med effektiv kvalitetsstyrning i alla led.

Konkurrensen i fordonsbranschen är dessutom så omfattande att ingen tillverkare har råd att ha leverantörer som INTE stävar mot effektiva processer

VILKA

I de flesta företag som vill leverera till fordonsindustri krävs idag (ingående) kunskap om IATF 16949 från ett stort antal personer t ex:

  • Ledningsgrupp
  • Logistik/Transport/Avsändning
  • Inköp
  • Planering

Oavsett ni tillhörhör fordonsbranschen eller inte så har ni nytta av att använda MMOG/LE om ni vill 

VÄRDE

Vi genomför utbildningar och seminarier i MMOG/LE i samtliga skandinaviska länder utom Sverige där ODETTE Sweden har rättigheterna att bedriva utbildning och kompetensutveckling. För ytterliga information, kontakta oss för ytterligare information.

VERKTYG

MMOG.np

  • FMEA,